Jak si vybrat z našich výukových karet?

Baví vás společně s dětmi poznávat přírodu ve vašem okolí? Vyberte si ty pravé výukové karty pro zpestření času s dětmi. Pokud nevíte, které karty si vybrat, může se vám hodit pár tipů. Do přírody nemusíte tahat velké atlasy a složitě jimi listovat. Naše karty jsou skladné a dají se mezi sebou dobře kombinovat, takže si je namícháte podle toho, co zrovna vás a vaše děti zajímá. Vyberte si témata, která vás nejvíce zajímají a vydejte se na cestu zábavného poznávání přírody.

Prozkoumejte, život různých druhů zvířat

Porozumění tomu, jak žijí zvířata, nám pomáhá lépe porozumět přírodě jako celku. Zvířata jsou nedílnou součástí našeho světa. Jejich chování a schopnost přizpůsobit se, nám mohou poskytnout mnoho cenných informací. Příroda a život v ní často slouží jako zdroj inspirace pro různé technologické nápady. Například studium letu ptáků vedlo k vývoji letadel a dronů, které dokáží lépe manévrovat. A podobných příkladů bychom našli mnoho. Nikdy tak nevíte, co můžete s našimi kartami vymyslet třeba zrovna vy… 

Začněte zkoumat přírodu s jednoduchými pokusy

Připravte si s dětmi třeba jídlo, které umí měnit svoji barvu nebo vyzkoušejte, jak to dělá kachna, aby zůstala stále suchá a neklesla díky mokrému peří jako kámen na dno rybníka... Skuzte jednoduché a poutavé pokusy, které dětem ukážou, jakým způsobem funguje příroda. Karty umožní dětem, aby pracovaly samostatně. Většinu pokusů zvládnou samy (pokud již umí číst) a mohou tak objevovat vlastní výsledky. Pokusy dětem umožní užít si radost ze zkoumání a objevování. Ale nejde jenom o to. Samostatná práce zvyšuje motivaci dětí a zároveň pomáhá budovat důvěru ve vlastní schopnosti.

Můžete prozkoumat různé přírodní děje, lidské tělo nebo si zvolit pokusy, které je možné nakonec sníst. A to je pro děti často opravdu velká motivace.

Zaměřte se na fascinující svět rostlin

Zajímá vás kdejaká rostlinka ve vašem okolí? Vydejte se s dětmi na objevný botanický výlet! Hledání různých rostlin můžete zařadit také do programu výletu, který plánujete na víkend. Naše děti velmi baví hledat rostliny, které mají na kartičkách.

A pokud jste opravdoví nadšenci, můžete určovat také stromy. Nebo třeba vyzkoušejte všechny pokusy s rostlinami, které najdete v zážitkových kartách pro nejmenší.

Seznamte se s drobnými živočichy, kteří žijí skoro úplně všude

Zkoumají vaše děti každého mravence, kterého najdou na zemi a nejraději by s ním strávily celý den? Pak určitě nešlápnete vedle, když se zaměříte na život v trávě nebo se vydáte pozorovat brouky a motýly.  Všechna tato témata jsou skvělá také do města, protože i tam najdeme mnoho drobných živočichů jako jsou mravenci, slunéčka sedmitečná nebo třeba ploštici jménem ruměnice pospolná.

Karty Co se děje v trávě? jsou navíc přizpůsobeny tak, aby bavily jak malé, tak větší děti. Najdete v nich tipy na úkoly pro nejmenší. Takže zatímco ty větší si mohou o druzích něco přečíst, ty menší si na ně mohou zatím hrát.

Vyberte si aktivity, které vás naučí něco nového jen tak mimochodem

Děti milují hry. Velkým evergreenem je pexeso. Ale pexeso není pexeso jako pexeso. Když si dobře vyberete, můžete se i díky pexesu mnohému naučit a ani si toho nevšimnete. Jde o skvělou hru při které můžete dokonale zkombinovat zábavu s učením. Pomůže vám také s rozvojem mnoha různých dovedností. Opakovaným hraním pexesa můžete posílit svou paměť, trénujete schopnost soustředit se, a navíc se snadno odreagujete. Ke všemu jde o jednoduchou hru, kterou lze hrát téměř kdekoli, kdykoli a skoro s kýmkoli.

Tak, které aktivity si vyberte vy?